Skip to content
Close

Helló Világ! Helló C#!

Egy könyv, ami bemutatja a C# nyelvet az alapoktól.

borito_csharp

Sosem gondoltam volna, hogy majd egyszer a C# nyelvről fogok könyvet írni. Viszont, ha így utólag belegondolok, akkor szinte evidens volt, hogy közel több, mint 10 év C# programozási tapasztalat majd egyszer ide vezet.

A .NET Framework-kel egy kötelező főiskolai kurzus kapcsán ismerkedtem meg. Korábban Delphi-ben programoztam, viszont akkoriban is már igen haldoklott, illetve minden a C# programozási nyelvvel volt tele. Így anno belevágtam az ismeretlenbe. A kurzuson próbálták átadni az anyagot, illetve elmagyarázni, hogy miért is jobb ez a nyelv, mint bármi más. Azonban az anyagrész hatalmas volt, így a gyakorlatokon és előadásokon nem igen mentünk bele a részletekbe.

Ezért megvásároltam Bradley L. Jones “C# mesteri szinten 21 nap alatt” – kicsit hatásvadász címmel megáldott – könyvét, ami a részleteket világossá tette számomra. Sajnos ez a könyv már nem kapható újan a könyvesboltokban, illetve a C# fejlődése miatt nem kicsit idejétmúlt.

Azóta sem találkoztam olyan, hasonló kaliberű C# könyvvel. Talán ennek köszönhető, hogy egyáltalán belevágtam ennek a könyvnek a megalkotásába. Igyekeztünk úgy megírni a könyvet, hogy nulla programozási tapasztalattal is érthető legyen.